Skip to content

За нас

Екипът на Илевън Кепитъл е сред пионерите в инвестирането в стартиращи компании в Източна Европа.

За компанията

Илевън Кепитъл АД е учреден в началото на 2019 година с 10 млн. лева капитал и към средата на годината изкупува дялове в над 30 водещи стартъп компании от България и региона, чрез придобиването на Eleven Fund Cooperatief U.A. и съответно неговият портфейл, инвестиран в периода между 2012 и 2015 година. 

Екипът на Илевън Кепитъл започва работа през 2012 с инструмент за финансиране на стартъпи в най-ранния етап на тяхното развитие (Eleven) с много селективна програма (3.6% от над 3,000 проекта) и фокус върху компании, които са в първоначален етап на стартиране на продукти и услуги. В момента фокусът на дружеството е върху разрастването на най-успешните компании, успели да се развият най-добре през тези години.

Портфейлът на Илевън Кепитъл АД се състои от миноритарни дялове в 34 основни компании, закупени за 4.1 млн. евро и общи продажби от 14.4 млн. евро през 2019.

Акционерна структура

Корпоративно ръководство и мениджмънт

Екипът на компанията е съставен от предприемачи и професионалисти в областта на инвестициите, с над 150 сделки в технологични компании през последните 8 години.

Даниел Томов

Изпълнителен директор

Даниел Томов е един от пионерите във venture capital индустрията в България, като партньор в Булвенчърс от 2000 г., първата малка инвестиционна компания от подобен тип в страната. По-късно работи като инвестиционен мениджър в инвестиционното дружество Global Finance заедно с Ивайло Симов. След 2006 г. Даниел придобива предприемачески опит първоначално в инвестициите на Булвенчърс, а от 2010 г. и като основател на Quantum Solar, проектна компания за фотоволтаици, която продава през 2012 година. През 2012 година е един от основателите на фонда за рисков капитал Eleven, който развива и до днес.
Покажи още

Валери Петров

Председател

Валери Петров е един от доайените на индустрията на дялово инвестиране в региона, с опит в Global Finance, Bancroft Private Equity, Axxess Capital. През годините си в тези дружества Валери е участвал в 19 инвестиции за близо 200 млн. евро и вече има зад гърба си 7 продажби на дялови участия за над 80 млн. евро. Преди това той е търговски директор в Royal Dutch Shell, а в последствие изпълнителен директор на „Оргахим” АД, като превръща компанията в лидер на местния пазар. През последните години Валери има съществен опит със сделки за сливания и придобивания на компании (М&A) в региона.
Покажи още

Георги Цветков

Независим член на СД

Георги Цветков има дългогодишен опит в изпълнението на функции на член на ръководните органи на търговски дружества. Той е съдружник в адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, където участва в ръководството на практиките по банково право и по преструктуриране и реструктуриране.
Покажи още

Комитети

No data was found
No data was found